torstai 5. joulukuuta 2013

5. Luukku Hillotut tyrnimarjat


Kun olin päättänyt tehdä joulukalenteriblogin selasin ensimmäiseksi kaikki vanhat joululehdet läpi. Tämä ohje tarttui ensimmäisenä mukaan kalenteriin Maalaisunelma 9/2012 -lehdestä.

Rakastan juustoja ja ne kuuluvat olennaisesti meidän jouluumme. Kun lapset ovat aattona menneet nukkumaat otetaan lasillinen viiniä ja nautitaan hyvistä juustoista aikuisten kesken.

Hillotut tyrnit toimivat herkullisena juustojen lisukkeena joulupöydässä. Hilloaminen vie liian hapokkuuden pois tyrneistä ja lopputulos on ihanan raikas.

Hillotut tyrnimarjat:

1 vaniljatanko
2 dl sokeria
1 dl valkoviiniä
1 dl vettä
2 dl pakastettuja tyrnimarjoja

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pois. Laita vesi, valkoviini, sokeri ja vaniljatanko sekä siemenet kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut. Laita jäiset tyrnimarjat steriiliin purkkiin ja kaada kuuma liemi niiden päälle.

Anna maustua vähintään 5 tuntia mieluiten seuraavaan päivään. Nosta marjat liemestä ja tarjoile juustojen kera. Sokeriliemen voi käyttää vaikka hedelmäsalaatin liemeksi.



2 kommenttia:

  1. tämä respti tuli kuin tilauksesta sieltä tyrni-taivaasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluksi tehdään tätä herkkua aivan varmasti meilläkin :)

      Poista