lauantai 21. joulukuuta 2013

21. Luukku Karamellisoidut juurekset


Juurekset sopivat joulupöytään myös muutenkin kuin laatikoina. Karamellisoidut porkkana ja nauriskuutiot tuovat kivaa vaihtelua jouluruokiin. Voi olla, että meidän joulupöydästä ei tänä vuonna löydy perinteisiä laatikoita ollenkaan.

Karamellisoidut juurekset:

500g porkkanoita
500g kaskinauriita
3 rkl voita
½ dl fariinisokeria
5 kokonaista neilikkaa
maustemitallinen jauhettua inkivääriä
2 rkl balsamiviinietikka
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja kuutioi juurekset, keitä suolatussa vedessä neljä minuuttia. Valuta hyvin. Sulata voi pannussa ja lisää juurekset. Paista viitisen minuuttia. Lisää sokeri, neilikat, inkivääri ja etikka. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti