perjantai 6. joulukuuta 2013

6. Luukku Mustikkamousse valkosuklaalla ja kardemummalla

 Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tunnustetaan heti alkuun, että tämä resepti on uusinta varsinaisen blogin puolelta viime vuodelta. Jälkiruoka päätyi joulukalenteriin, koska se mielestäni ansaitsee tulla julkaistuksi itsenäisyyspäivänä ja koska meidän juhlapöydässä herkutellaan tällä jälkiruoalla tänään. Ohje on alunperin julkaistu Baka 2012/4 -lehdessä. Tämän päivän musiikkivalinta tuskin on yllätys kenellekään ja eipä taida tarvita minkään laisia perusteluitakaan.   

Mustikkamousse valkosuklaalla ja kardemummalla (6:lle):

Mustikkamousse

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1/2 tl juuri jauhettua kardemummaa
2 dl mustikoita
tilkka vettä

Valkosuklaamousse

100g valkosuklaata
1 1/2 dl kuohukermaa

Koristeluun

(tuoreita mustikoita)
valkosuklaata

Aloita tekemällä mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Soseuta mustikat. Jauha kardemumma esim. morttelissa ja sekoita mustikkasoseeseen. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada mustikkasoseeseen. Sekoita mustikkasose kermavaahtoon. Jaa mousse kulhoihin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Itse annoin jähmettyä 2h ennen valkosuklaamoussen lisäämistä.

Kun mustikka mousse on jähmettynyt tee valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa usein sekoittaen. Vaahdota kerma. Lisää ensin 1/3 sulasta valkosuklaasta kerman joukkoon. Lisää loput vähitellen. Jaa valkosuklaamousse kulhoihin mustikkamoussen pinnalle ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa 2h. Koristele valkosuklaalla ja tuoreilla mustikoilla, jos niitä on saatavilla ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti