tiistai 17. joulukuuta 2013

17. Luukku Broilerinmaksamousse


Broilerinmaksamousse on jo pitkän kuulunut joulupöytäämme. Tämä versio on muokattu Lantliv mat&vin 6/2013 lehdestä. Tällä kertaa keksin keittää karpalohilloa moussen kera tarjottavaksi. Yhdistelmä oli mitä mainioin rapeiksi paahdettujen patonkiviipaleiden kera.

Broilerinmaksamousse:

600g broilerinmaksoja
2-3 banaanishalottisipulia hienonnettuna
1 rkl voita
½ dl portviiniä
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Putsaa maksat ja kuutioi. Sulata voi pannulla kuullota sipuleita hetki. Lisää maksat pannuun ja paista kunnes maksat ovat läpikypsiä. Laita maksat, sipulit, porviini tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää kerma joukkoon vähitellen tehosekoittimen pyöriessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa paahdettujen patonkiviipaleiden ja karpalohillon kera.

Rapeat patonkiviipaleet:

1 patonki viipaloituna
oliiviöljyä

Laita patonkiviipaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa 200c kunnes ovat saaneet hiukan väriä n. 10min.

Karpalohillo:

200g pakastettuja karpaloita
½ dl vettä
100g hillo-marmeladisokeria

Laita kaikki hilloon tarvittavat ainekset kattilaan. Keitä aineksia noin kymmenisen minuuttia. Kuori vaahto hillon pinnalta. Soseuta hillo tasaiseksi sauvasekoittimella. Jatka hillon keittämistä vielä noin 5 minuuttia. Purkita hillo steriileihin hillopurkkeihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti