Tähtianis antaa veikeää makua pannacottaan ja kuivatut viikunat muuttuvat glögiliemessä äärettömän herkullisiksi. Jouluinen jälkiruoka vailla vertaansa.
Tähtianispannacotta glögiviikunoilla:
4 kplTähtianispannacotta:
4 dl kuohukermaa1 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
4 tähtianista
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
Laita liivatteet kulholliseen kylmää vettä ja anna pehmetä pakkauksessa määrätyn ajan. Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko puoliksi ja raaputa siemenet irti. Lisää vaniljatanko sekä siemet kattilaan. Lisää vielä tähtianikset.
Keitä 15 minuutin ajan kokoajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja poista mausteet. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kattilaan. Sekita, että liivatteet liukenevat. Huuhtele jälkiruokakulhot kylmällä vedellä ja jaa kermaseos kulhoihin. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kasta kulhot pikaisesti kuumaan veteen ja kumoa lautaselle. Tarjoile heti glögiviikunoiden kera.
Glögiviikunat:
100g kuivattuja viikunoita1 dl alkoholipitoista glögiä
2 tähtianista
2 rkl fariinisokeria
Leikkaa viikunat neljään osaan. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes sokeri on sulanut ja viikunat hiukan pehmenneet. Anna jäähtyä ja tarjoile pannavotan kera.
Joulutouhuja löytyy myös varsinaisesta blogista.
Tähtianispannacotta kuulostaa hyvältä vetäsyltä! Päälle glögiviikunat niin ei varmaan jää kukaan kylmäks. Hyvä setti :D
VastaaPoistaKiitoksia :). Harmi vaan ettei saatavilla ollut tuoreita viikonoita kun tämän tein.
PoistaKuulostaa todella herkulta! Mmmm....
VastaaPoistaKiitos, ihanalta maistui vaikka itse niin sanonkin :)
Poista