sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22. Luukku Ruusukaalipaistos

Melkein joka joulu on meillä kokeiltu jotain uutta laatikkoa tai paistosta. Tänä vuonna kokeiluun päätyi ruusukaali. Pieni herkullinen paistos häviää hetkessä eli kannattaa ehkä harkita annoksen tuplaamista jos on isompi joukko syömässä.


Ruusukaali paistos:

4:lle
300g ruusukaaleja
50g savustettua ilmakuivattua kinkkua spekiä
1 dl kermaa
1 dl raastettua gruyere juustoa
1 tl dijon sinappia
½ tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa

Poista ruusukaaleista huonot uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit ja keitä suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia. Valuta hyvin. Voitele pieni vuoka ja laita ruusukaalit vuokaan. Suikaloi ilmakuivattu kinkku ja paista pannulla rapeaksi. Ripottele ne ruusukaalien päälle. Lisää vuokaan juustoraaste. Sekoita sinappi, timjami, suola ja pippuri kermaan ja kaada vuokaan. Paista 200C kunnes pinta on kullanruskea n.25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti