tiistai 24. joulukuuta 2013

24. Luukku Kookos-riisivanukas luumu-glögikiisselillä


Aattoon meillä kuuluu perinteisesti riisipuuron syöminen joulurauhan julistuksen jälkeen. Riisi puuron voi myös korvata kylmällä riisivanukkaalla tai ylijääneet riisipuurot jalostaa täksi vanhan ajan herkuksi seuraavana päivänä. Hieman uutta twistiä riisipuuroon ja vanukkaaseen saa keittämällä riisit kookosmaidossa.

Kiitos kaikille, jotka ovat kalenteriani seuranneet. Toivottavasti odotamme joulua taas yhdessä ensi vuonna.

Hyvää ja Herkullista joulua kaikille!

Kookos-riisivanukas

5-6 annosta
1 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa (400g)
yllä olevat ainekset voi korvata 5 dl valmista riisipuuroa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
tilkka sitruunamehua
2 liivatetta

Laita riisit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes vesi on miltei haihtunut. Lisää kookosmaito kattilaan ja keitä riisi kypsäksi välillä sekoittaen. Jäähdytä kookosriisi hyvin. Vatkaa kuohukerma ja sokerit vaahdoksi, sekoita riisien joukkoon. Laita liivatteet likoamaan ja anna liota pakkauksessa ilmoitetun ajan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää liivaatteet joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet. Lisää liivateseos riisien joukkoon ja sekoita hyvin. Jaa riisivanukas jälkiruokakulhoihin ja peitä ne hyvin kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Tarjoile esimerkiksi luumukiisselin kera.

Luumu-glögikiisseli

200g kuivattuja luumuja
6 dl glögiä
½ glögiä perunajauhoja varten
1 rkl perunajauhoja

Laita luumut ja glögi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kunnes luumut ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot ½ dl kylmää glögiä ja kaada seos ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen luumukiisseliin. Anna kiisselin kuplahtaa muutaman kerran ja siirrä pois levyltä. Tarjoile kylmänä.

1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista