Marmeladit kuuluvat ehdottomasti jouluun ja tänä jouluna päätin kokeilla niiden valmistamista itse. Mustaviinimarjat valikoituivat tällä kertaa marmelaadien raaka-aineeksi. Nämä raikkaat mustaviinimarja marmeladit saavat ihanaa makua tähtianiksista.
Mustaviinimarja-tähtianis marmeladit:
400g mustaviinimarjoja (pakaste)1 pkt hillo-marmeladisokeria (330g)
2 tähtianista
1 dl vettä
erikoishienoa sokeria
Kiehauta jäiset mustaviinimarjat vesitilkassa ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Lisää kattilaan hillo-marmeladisokeri sekä tähtianikset. Anna kiehua keskilämmöllä n. 30min. Sekoita usein ettei seos pala pohjaan.
Nouki tähtianikset pois ja kaada marmeladimassa kelmulla vuorattuun leipävuokaan. Anna jähmettyä ainakin 6 tuntia. Irroita kelmun avulla vuoasta ja leikkaa kuutioiksi. Kieritä marmeladit sokerissa ja herkuttele. Säilytä valmiit marmeladit jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti