tiistai 3. joulukuuta 2013

3. Luukku Sinappi paahdetulla valkosipulilla ja hunajalla


Suomalaiseen jouluun kuuluu ehdottomasti sinappi. Halusin keksiä kuitenkin sinappiin jotain uutta jujua, mitä ei ole tullut kokeiltua. Suvussa kulkenut sinappiresepti sai uuden ulottuvuuden paahdetulla valkosipulilla sekä hunajalla.

Sinappi paahdetulla valkosipulilla ja hunajalla:

1 valkosipuli
2 dl kermaa
1 muna
1 prk (100g) sinappijauhetta (colman's)
1 dl hunajaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl etikkaa

Leikkaa valkosipulista lakki pois ja laita uunivuokaan leikkauspinta alaspäin. Paahda 200C noin 30 minuuttia. Purista 8 kynttä valkosipulista sinappia varten.

Laita kattilaan kerma, muna, sinappijauhe, sokeri, hunaja ja valkosipulinkynnet. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita veteen etikka ja lisää sinapin joukkoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Purkita sinappi lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan minun lempisinapilta vaikka en olekaan maistanut. Täytyy keitellä meillekin kunhan haen kermaa kaupasta.. :)

    VastaaPoista