keskiviikko 4. joulukuuta 2013

4. Luukku Ruissipsit sienisalaatilla ja kylmäsavuporomoussella


Sienisalaatti ja kylmäsavustettu poro kuuluvat ehdottamasti meidän joulupöytäämme. Siitä sain idean näihin herkullisiin alkupaloihin. Jouluisissa alkupaloissa maistuvat sienisalaatti ja kylmäsavustettu poro. Linkosuon ruissipsit ovat rapea ja herkullinen alusta näille täytteille. Nämä herkut sopivat myös hyvin pikkujoulupöytiin.

Ruissipsit sienisalaatilla ja kylmäsavuporomoussella:

n. 30 kpl riittää ainakin 8 hengelle
1  pussia linkosuon ruissipsejä

Sienisalaatti:

1 dl kermaa
1 purkki (120g) smetanaa
1 ½ tölkkiä (á 315/160g) sauvon sienikuutioita
1 pieni punasipuli
suolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia koristeluun

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon smetana. Valuta sienikuutiot huolellisesti ja lisää joukkoon. Kuori punasipuli ja kuutioi pieniksi kuutioiksi, sekoita sienisalaatin joukkoon. Mausta sienisalaatti suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30min ennen tarjoilua. Lusikoi sienisalaattia ruissipseihin ja koristele silputulla ruohosipulilla.

Kylmäsavuporomousse:

1 dl kermaa
1 purkki (120g) smetanaa
100g savuporo rouhetta
2 rkl kapriksia
2 rkl pieneksi kuutioitua punasipulia
2 tl raastettua piparjuurta
suolaa
mustapippuria myllystä
puolukoita koristeluun


Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon smetana. Lisää savuporo rouhe, kaprikset, punasipuli ja raastettu piparjuuri. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30min ennen tarjoilua. Lusikoi mousse ruissipseihin ja koristele puolukoilla.

Lisää jouluista herkuttelua löytyy varsinaisen blogin puolelta. 

2 kommenttia:

  1. Ihana joulukalenteriblogi. Nuo ruissipsit on varmasti hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ruissipsit ovat suorastaan koukuttavia :)

      Poista