Daim kuuluu lempi karkkeihini ja pienellä tuunauksella saatiin tähän herkkuun jouluista makua. Alkuperäinen ohje löytyy Maku.fi:stä.
Jouluinen Daim:
75g voita½ dl siirappia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl mantelijauhetta
maustemitallinen piparkakkumaustetta
1 luomu appelsiinin kuori raastettuna
Päälle:
200g maitosuklaata
Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää loput ainekset. Keitä ainaksia koko ajan sekoittaen kymmenisen minuuttia, kunnes se hieman tummuu. Kaada massa leivinpaperin päälle. Nosta toinen leivinpaperi seoksen päälle. Kaulitse massaa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Anna jäähtyä.
Sulata maitosuklaa ja levitä levyn päälle, kuvioi pinta halutessasi lastalla. Anna jäähtyä ja kovettua huoneenlämmössä. Paloittele levy paloiksi.
Lisää jouluista tunnelmaa löytyy varsinaisen blogin puolelta.
nerokasta - myös minä kun sitä daimia rakastan :-)
VastaaPoista:) tämä vaan aiheuttaa riippuvuutta
VastaaPoista